Gjorde denna artikel som ett svar till en Facebook-väns kommentar på Facebook, men det var inte tillräckligt med bara text.

Män byter sexualitet och skickas till kvinnofängelser

Har verkligen transkvinnor fått fängelse och suttit tiden i kvinnofängelse, eller är det en myt?

Dessa artiklar ger en rad perspektiv och incidenter på frågan om biologiska män som har övergått till kvinnor och som placeras i kvinnofängelser.

 1. Ett mål i Kalifornien handlar om en biologisk man som sexuellt ofredade en kvinnlig fånge efter att ha placerats på Centrala Kaliforniens kvinnofängelse enligt delstatens lag​ Daily Signal​.
 2. I Kalifornien, sedan lagen om Transgender Respect, Agency och Dignity Act trädde i kraft 2021, har 47 biologiska män fått tillåtelse att överföras till kvinnofängelser. Denna lag tillåter transpersoner att placeras i anläggningar i linje med deras könsidentitet ​The Post Millennial​​ CBN​.
 3. En före detta fånge på Washington Corrections Center för kvinnor avslöjade detaljer om biologiska manliga fångar som identifierar sig som kvinnor och som sexuellt ofredade kvinnliga fångar. Detta inkluderar specifika anklagelser mot en biologisk man vid namn Jonathon, som går under namnet Jazzy ​Yahoo News​​ CBN ​​The Post Millennial 2 ​​National Review​.
 4. I Skottland tilläts flera transkvinnor - biologiska män som identifierar sig som kvinnor - att avtjäna sina straff i kvinnofängelser. Det noteras att de flesta av dessa individer endast genomgick en transition efter att ha blivit fängslade ​The Washington Stand ​​Snopes​.
 5. The Correctional Service of Canada har formaliserat en policy som tillåter biologiska män som identifierar sig som kvinnor att överföras till kvinnliga kriminalvårdsinstitutioner om de begär det. Överföringarna skulle äga rum oavsett fångens anatomiska kön ​Telegraph​.
 6. Det rapporterades också ett fall på Snopes om en manlig våldtäktsman som identifierar sig som kvinna och som överfördes till ett kvinnofängelse i avvaktan på rättegång i enlighet med en policyuppdatering 2017 som betonar fångarnas rätt att behandlas enligt deras könsidentitet ​TNC News​.
 7. Transgender kvinna gör två kvinnor med barn på fängelse NJ
 8. Kvinnlig fånge gravid efter att ha tvingats dela fängelse med biologiska män som påstår sig vara transpersoner; Kriminalvårdsavdelningen förnekar Daily Wire

Är det ett överväldigande problem?

Det är inte rätt. Eller tycker du det?


Reklamfilm från klocktillverkare, som visar vad många kvinnor känner

"Män" tar över kvinnlig sport

Någon som är trans tillåts inte tävla i ”andra” könets tävlingar, endast de som gått igenom korrigering. Varpå personen de facto inte längre är sitt vid födseln angivna lön. Korrigeringen innebär en hög mängd hormoner, vilka innebär en skillnad i funktion av muskler osv. Skulle du ha ett problem med att en korrigerad man ställde upp i herrsporter? Varför inte? Du missade hela 70talet, förstår jag?

Även om det finns en viss gräns för testosteronnivåer som inte får överskridas, innebär det en betydande skillnad att ha varit biologisk man och tränat som sådan under hela sitt liv, för att sedan genomgå könskorrigering, sänka sina testosteronnivåer precis under tillåten nivå och därefter vinna en tävling.

Här är några exempel där transkvinnor har vunnit förstapris över biologiska kvinnor sedan de fick rätten att tävla mot dem:

 1. Downhill mountain biking Kanadensiska nationella mästerskapen 2003. Wiki
 2. Long Drivers of America damtävling 2008. Outsports
 3. Trofee Maarten Wynants cykeltävling 2015. Wiki
 4. 2018 och 2019 UCI World Masters Track Cykling-mästerskapen. Outsports
 5. 2019 nationella mästerskapet för bänkpress. OpenPowerLifer.org
 6. Två Commonwealth-mästerskap (2017 och 2019) och ett Pacific Games-mästerskap (2019) i tyngdlyftning. Wiki
 7. Division II NCAA-mästerskapet på 400 meter häck 2019. Outsports
 8. 100- och 200-meters högskolemästerskapen i Connecticut 2018. Källa
 9. 100- och 200-meters högskoleregionala mästerskapen i New England 2018. Källa
 10. Två mountainbike Nya Zeeland nationella mästerskap 2018 och 2019. Källa
 11. 100-, 200- och 400-metersloppen vid de italienska paralympiska nationella mästerskapen 2020. Källa
 12. Volleyboll Brasilianska Cupen 2022. Källa
 13. Sex Ivy League simmästerskapstitlar 2022. Källa
 14. 500-yard Division I NCAA simmästerskap 2022. Källa
 15. Lia Thomas, en transkvinna och senior vid University of Pennsylvania, blev nyligen den första kända transkvinnan att vinna en NCAA-simningstitel. Thomas vann 500-yard frisim vid NCAA:s kvinnors sim- och dykmästerskap med en säsongbästa tid på 4 minuter 33,24 sekunder. ​The Guardian 1 ​​The Guardian 2​​The Guardian 3​.

Män är generellt starkare och snabbare än biologiska kvinnor, trots det så tycker jag inte att det hade varit rätt. Separera manlig och kvinnlig sport som förr.

Som avslutning, här har vi ett till exempel, Fallon Fox - en transgender MMA fighter som nyligen spräckte skallen på en kvinnlig motståndare:
https://bjj-world.com/transgender-mma-fighter-fallon-fox-breaks-skull-of-her-female-opponent/